Over ons
Billy’s Farm is het eigen merk van familiebedrijf Bill’s Natuurbakkerij

Ontstaan

Rond 1985 is Billy’s Farm opgericht door Klaas Bil onder de naam Bill’s Natuurbakkerij. Klaas is altijd bakker geweest met een grote passie voor het bakken van koekjes. Klaas: “Toen ik mijn eigen zaak begon was mijn filosofie dat ik mij als kleinere bakker moest toeleggen op gezondere koekjes. Op een boerderij nabij Oudkerk aan de Elfsteden route in Friesland werden de eerste koekjes begin jaren 80 gebakken. De oude stallen en de veestallen van de boerderij werden omgebouwd tot de kleine, maar fijne bakkerij. Door deze unieke locatie is de naam Billy’s Farm ontstaan.”

Met alleen een oude kneder, kleine vormwalsmachine en oven was de bakkerij in de beginjaren zeer kleinschalig en bijzonder ambachtelijk. Het allereerste product van de bakkerij was de bekende Mueslikoek. Een product dat door de jaren heen nauwelijks is veranderd en nog altijd een grote favoriet is onder de consumenten. Al is het bedrijf gegroeid en sinds 2007 niet meer gevestigd in de boerderij, de bereidingswijze en filosofie van Billy’s Farm is nog altijd hetzelfde. Daarin ligt ook de kracht van Billy’s Farm: proberen om kleinschalig te blijven opereren om zo de ambachtelijke bakkerij te behouden!

Familiebedrijf

Inmiddels bestaat Bill’s Natuurbakkerij en het merk Billy’s Farm al meer dan dertig jaar. In de bakkerij speelt de familie een belangrijke rol. Altijd waren familieleden actief aan het werk in de bakkerij om zo de gezonde en lekkere koekjes van Billy’s Farm in de winkels te krijgen. Later kwamen daar een aantal werknemers bij om te ondersteunen in de productie van de bakkerij. Guido & Sander Bil zijn de zoons van Klaas en sinds 2015 zijn zij nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken van de bakkerij. Met nieuwe ideeën, andere kennis en vol enthousiasme gaan zij het bestaan van de bakkerij in de toekomst voort zetten. Dat maakt van Bill’s Natuurbakkerij een bijzonder familiebedrijf met een eigen filosofie dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Bill’s Natuurbakkerij – Billy’s Farm
De bakkerij in de jaren 80 op de boerderij in Oudkerk

Onze missie en visie

Door de jaren heen is de missie en visie van Bill’s Natuurbakkerij nooit veranderd. Als bakkerij wil zij met haar tijd mee gaan en de actualiteit in de producten doorvoeren. Daardoor worden er altijd nieuwe ingrediënten in de recepten verwerkt, zodat de koekjes passen bij de lifestyle van nu. Hierbij staat een perfecte receptuur en een goed afbakproces te allen tijde voorop. Om dit doel te bereiken wordt iedere dag kritisch gekeken naar het productieproces en de aankoop van grondstoffen voor de koekjes. De herkomst van een ingrediënt speelt een belangrijke rol en met de aankoop van grondstoffen gaat Bill’s Natuurbakkerij zeer zorgvuldig om. Altijd is de ambachtelijke kwaliteit het uitgangspunt!

Eerste logo Billy’s Farm
Het eerste logo van Billy's Farm met hierop de boerderij

Een impressie van de bakkerij:

0