Biologische koekjes - Billy's Farm

“Wij bereiden in onze bakkerij uitsluitend biologische ingrediënten wat zorgt voor 100% eerlijke producten”

Billy’s Farm is hét merk voor lekkere biologische koekjes zonder toevoeging van riet- en bietsuiker. De koekjes worden gezoet met siropen uit graan en fruit waardoor er een natuurlijke smaak ontstaat. Het assortiment Billy’s Farm is hierdoor ook al snel geschikt voor mensen met allergieën.

De koekjes van Billy’s Farm zijn ontstaan uit de vraag naar koekjes zonder geraffineerde suiker, al bereiden wij ze bovenal omdat de koekjes veel natuurlijker van smaak zijn. Door voedselallergieën voor bijvoorbeeld tarwe, soja, eieren en melk worden meerdere koekjes met spelt gemaakt en zijn Billy’s Farm koekjes enkel plantaardig.

Uitsluitend biologische ingrediënten = 100% eerlijke producten

Het hele assortiment Billy’s Farm draagt het Europese bio-logo. Dat wil zeggen dat alle ingrediënten afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Ons meel is afkomstig uit de molen, want hierdoor blijven smaak, kleur en structuur het beste behouden. Elke graansoort heeft zijn eigen specifieke vezels en voedingsstoffen met verschillende eigenschappen. Daarom gebruiken we meerdere graansoorten voor onze koekjes zoals Spelt, Haver, Tarwe, Kamut, Gerst, Rogge, Quinoa en Boekweit.

Voor maximaal behoud van vitamines en mineralen worden onze stropen verkregen uit een milieuvriendelijk en eenvoudig productieproces. De koekjes krijgen een natuurlijke graansmaak en je proeft de ingrediënten beter dan de gangbare, vaak suikerrijke koekjes.

“Consumenten kiezen voor biologisch omdat het beter is voor het milieu. Anderen ook omdat ze de producten gezonder vinden of het past bij een levensstijl met suikervrij eten. Wij sluiten ons hierbij aan en vinden: biologisch is gewoon lekkerder!”

Billy's Farm
Bessen - Billy's Farm

Billy’s Farm koekjes passen in veganistisch eet- en leefpatroon

Het Vegan-keurmerk garandeert een veganistische samenstelling van onze producten: ze bevatten géén dierlijke ingrediënten. Dit is een must voor mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten zoals zuivel, eieren en honing eten. In onze bakkerij worden dan ook geen melkbestanddelen en eieren gebruikt. Daarnaast garanderen onze leveranciers van ingrediënten dat er geen sprake is geweest van kruisbesmetting. Voorbeeld is de pure chocolade die wij verwerken in koekjes die melkvrij moet zijn. Onze koekjes kunnen hierdoor zeker worden gezien als veganistische koekjes.

Veel van onze koekjes worden gebakken in ongeharde palmolie. Niet geharde palmolie is een eetbare en qua gezondheid verantwoorde keuze. Het is voedzaam, ongehard en bevat geen transvetten. De verzadigde vetten zijn anders dan verzadigde dierlijke vetten. De palmolie bevat veel vitamine E, wat de vorming van vrije vetzuren en oxidatie tegengaat. Het is een ideaal ingrediënt om mee te bakken omdat het goed verhit kan worden zonder dat er schadelijke stoffen ontstaan,  ook garandeert het een lange houdbaarheid en de smaak is prettig.

Het ingrediënt is afkomstig uit Brazilië en is van duurzame oorsprong. Grootschalige palmolieproductie kan negatieve gevolgen hebben zoals aantasting van waardevolle natuur, schending van landrechten van de lokale bevolking en overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen. Om dit te voorkomen hebben bedrijven in de palmolieketen zich verenigd in de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Deze organisatie zorgt ervoor dat plantages niet uitbreiden ten koste van tropisch regenwoud en gebieden met hoge biodiversiteit. Ook wij zijn hiervoor gecertificeerd en gebruiken uitsluitend duurzame palmolie.

Daarnaast maken we gebruik van ongeharde kokosolie dit bevat o.a. middellange verzadigde vetzuren. Deze worden sneller opgenomen en alleen voor verbranding gebruikt en niet opgeslagen als vetreserve. Door deze  middellange ketens zijn de verzadigde kokosvetten niet cholesterol verhogend. Ook kokosolie is stabiel bij verhitting, juist vanwege die verzadigde vetzuren.

Suikervrij gezonder?

Wat suikers betreft werken wij in onze bakkerij met granen- en fruitstropen in plaats van de gewone geraffineerde suikers. Een vezelrijk koekje van Billy’s Farm is daardoor goed in te passen als tussendoortje, maar het is geen dieetproduct.

Waarom dan koeken maken met granenstropen? Hiervoor hebben wij een aantal redenen:

  • Het resultaat zijn koeken met een natuurlijke graansmaak en je proeft de verschillende ingrediënten beter dan in de gangbare, vaak suikerrijke koekjes.
  • Het is een gezond alternatief voor mensen die gewone suiker niet goed verdragen, bijvoorbeeld vanwege een instabiele bloedsuikerspiegel. Granenstropen bevatten veel langketige suikers wat ervoor zorgt dat de energie geleidelijk in het lichaam wordt vrijgegeven.

Granen voor natuurlijk eten

Voor veel van onze koekjes gebruiken we volkoren, puur gemalen, en dus vezelrijk. Omdat iedere graansoort zijn eigen specifieke vezels en voedingsstoffen heeft, gebruiken we meerdere graansoorten voor onze koekjes.

Spelt is één van die smaakvolle granen die uitzonderlijke eigenschappen bevat. De eiwitten die in spelt voorkomen zijn anders van structuur dan de eiwitten(gluten) in tarwe. Deze graansoort vertoont niet zo’n grote kruisreactiviteit met het imuunsysteem als andere granen kunnen doen. Daarom is spelt een gezond alternatief voor mensen met een tarwe-allergie. Kamut is een ander specifiek graan wat rijk is aan magnesium, zink en vooral selenium. Ook bevat het een veel hoger percentage vitamine E. Zowel kamut als spelt bevatten gluten, waardoor deze niet zijn aan te bevelen aan mensen die lijden aan coeliakie. Quinoa is eigenlijk geen graan maar een plant, die wel voldoet aan glutenvrij eten. In onze bakkerij gebruiken we het enkel als granenmix vanwege de goede eigenschappen. Tenslotte is haver voor ons een onmisbaar ingrediënt vanwege de goede smaakeigenschappen en de grote hoeveelheid langzaam verteerbare koolhydraten en voedingsvezels voor een goede spijsvertering.

Kijk hier voor meer informatie over onze hygiëne en certificaten.

"Lekker biologische, plantaardige koekjes zonder riet- en bietsuiker"

Ingrediënten Billy's Farm
0